Ελλάδα

Νέος διάκονος πήρε το όνομα Ιάκωβος, από τον Άγιο Ιάκωβο τον εν Ευβοία

Την χειροτονία ενός νέου διακόνου τέλεσε χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λιβανατών, ημέρα κατά την οποία η Ιερά Μονή Πανηγυρίζει την ανάμνηση των Εγκαινίων του Καθολικού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία ο κ. Νικόλαος χειροτόνησε σε Διάκονο έναν νέο άμισθο κληρικό, τον οποίο και μετονόμασε σε Ιάκωβο, εις τιμήν και μνήμην του Οσίου Γέροντος Ιακώβου του εν Ευβοία.

Στον λόγο του προς το νεοχειροτονούμενο ο κ. Νικόλαος έδωκε τις πατρικές του συμβουλές, για το μυστήριο της Ιερωσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Να προσέξεις παιδί μου ιδιαιτέρως, διότι η Ιερωσύνη, το Θείο αυτό δώρο του Θεού, εξυψώνει τον άνθρωπο, τον αγιάζει και ο πετυχημένος Ιερεύς συμπαρασύρει μαζί του στην αγιότητα κι’ άλλους ανθρώπους. Να ομοιάσεις στον πατέρα Ιάκωβο, να είσαι πράος, απλός, ταπεινός και να έχεις πάντοτε φόβο Θεού. Να αναπαύεις με πολύ στοργή και αγάπη τους ανθρώπους εκείνους που θα έχουν την ανάγκη της ζεστασιάς της Εκκλησίας μας, όπως έκανε και ο Όσιος Ιάκωβος».

Χαρακτηριστικό της χθεσινής ημέρας επί τη εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρνάβα και Βαρθολομαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας εψάλη η φήμη απ’ όλους τους παρισταμένους ενώ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ζήτησε από τους Ιερείς, τις μοναχές και τους πιστούς να προσεύχονται καθημερινά, ώστε ο Κύριος να του χαρίζει έτη πολλά γεμάτα με υγεία και δύναμη δια να συνεχίσει την Θεάρεστο και Ευλογημένη Πατριαρχία του.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Δημητριάδος: «Οι ιερείς μας είναι οι στυλοβάτες της κοινωνίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Τρίκκης: «Δεν γινόμαστε παπάδες για να καλοπεράσουμε»

Χειροτονία διακόνου από τον μητροπολίτη Ν. Ιωνίας

Μαρκος Παπαγεωργίου

Συνεργασία Μητρόπολης Φθιώτιδας με το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. της Στερεάς Ελλάδας

Φθιώτιδος: «Ανοησίες, ότι είναι ποτέ δυνατόν η Ελλάς να γίνει ουδετερόθρησκο κράτος»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Δημητριάδος: «Προσπαθούμε να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης με το Κράτος, αλλά συχνά νιώθουμε προδομένοι»

Σπύρος Παπαγεωργίου