Την προκλητική ρητορική περί «καταπιεσμένης τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη επανέλαβε για μια ακόμη φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώπιον των ψευδομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελλάδα, τα οποία απορρέουν από τις Συνθήκες της Αθήνας και Λοζάνης. Επαναλάβαμε την στήριξη μας στον Μουφτή της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ και τον Μουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ οι οποίοι δεν λυγίζουν μπροστά από τις καταπιέσεις» έγραψε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στο twitter «ξεχνώντας» προφανώς πως στη Συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία αναφέρεται η ύπαρξη μουσουλμανικής και όχι τουρκικής μειονότητας.

Η συνάντηση του Τούρκου ΥΠ.ΕΞ με τους δυο ψευδομουφτήδες πραγματοποιήθηκε στην έδρα του, παρουσία του προέδρου της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας καθηγητή Αλί Ερμπάς, του υφυπουργού Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να εξισώσει την εκλογή  Οικουμενικού Πατριάρχη με αυτήν των Μουφτήδων της Θράκης.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: