Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 13:40

Νέα Μάκρη: Η εορτή του Αγίου Εφραίμ στον τόπο του μαρτυρίου του (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με την παρουσία χιλιάδων προσκυνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό τελέστηκε σήμερα το πρωί μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία στην ιερά μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και του Αγίου Εφραίμ στο Όρος των Αμώμων στη Νέα Μάκρη.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν μαζί του ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οικείος μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος και ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος, παίρνοντας αφορμή από την Ανάσταση του Κυρίου, τόνισε πως «η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός της ιστορίας. Η Ανάσταση του Χριστού είναι το μυστήριο της διαρκούς παρουσίας Του».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε πως «η Ανάσταση του Χριστού για εμάς τους Χριστιανούς αποτελεί την πνευματική άνοιξη. Αυτήν που καρπίζει και ανθοβολεί, όχι λουλούδια, αλλά έμψυχα λουλούδια, όπως ο Άγιος Εφραίμ, που υπήρξε και υπάρχει λουλούδι της Αναστάσεως με τις ευεργεσίες του και τα θαύματά του».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εντός της μονής η λιτάνευση της ιερής Εικόνας του Αγίου Εφραίμ στον τόπο της ανεύρεσης των λειψάνων του Αγίου και τελέστηκε δέηση στο δέντρο όπου μαρτύρησε.

Έπειτα, οι αρχιερείς τέλεσαν τρισάγιο στη μακαριστή Γερόντισσα και Ηγουμένη της μονής Μακαρία, στην οποία παρουσιάστηκε ο Όσιος αποκαλύπτοντάς της τον τόπο ταφής του και στη συνέχεια στον προαύλιο χώρο διαβάστηκαν οι εκατοντάδες αρτοκλασίες που έφεραν οι πιστοί.

Τέλος, ο μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς για την αποδοχή της πρόσκλησής του και για τη συμμετοχή τους στην πανήγυρη της ιεράς μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ