Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 | 0:56

Μίλησε για τον Καλαβρύτων, για την Μεγάλη Εβδομάδα, το έργο της Μητρόπολής του, και τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας-Κράτους

Νέας Ιωνίας: Όποιος έχει διχαστικό λόγο δεν έχει την αποδοχή της Εκκλησίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Ο συγκεκριμένος ιεράρχης έχει εκφράσει ακραίες απόψεις που κανείς δεν συνυπογράφει ή αποδέχεται”, δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, Γαβριήλ, αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, προσθέτοντας, όμως, ότι έχει κάνει τεράστιο έργο στην Μητρόπολή του.

Όπως είπε ο κ. Γαβριήλ, μπορεί μέσα στην εκκλησία να γίνονται ακραίες τοποθετήσεις, όμως “δεν είναι αυτή η Εκκλησία. Η σιωπή της Συνόδου είναι η απάντησή της. Η εκκλησία όταν εκφράζεται συνολικά δεν έχει τέτοιο λόγο. Καθένας, ο οποίος έχει λόγο διχαστικό και δεν έχει καμία αποδοχή από την Εκκλησία”.

Ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε και στoυς διακριτούς ρόλους που πρέπει να έχουν εκκλησία και πολιτεία αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Αν η εκκλησία μπει σε διαδικασία συνδιαμόρφωσης νομοθετημάτων ή μπει στη διαδικασία να αισθανθεί ότι μπορεί να υπόκαταστήσει τον οποιονδήποτε υπουργό τότε μιλάμε για σύγχηση, παρεξήγηση και κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλες συνθήκες οι οποίες δεν θα συμβάλλουν σε αυτό που θέλουμε όλοι μας: Την πρόοδο, την κοινωνική συνοχή, την ειρηνική συνύπαρξη. Και η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει ότι η εκκλησία μπορεί να συμβάλει στην ισορροπία και την κοινωνική ειρήνη και συνύπαρξη και η εκκλησία να αναγνωρίσει ότι θέματα που εκφράζονται μέσα από την δημοκρατική στήριξη και ανάδειξη μιας κυβέρνησης δεν μπορεί να τα στηλιτεύει”.

“Κάθε κληρικός έχει το δικαίωμα να έχει πολιτική άποψη όμως δεν έχει δικαίωμα να την εκφράζει, δημιουργώντας μέσα στο εκκλησίασμα προϋποθέσεις κομματικού διχασμού”, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε και στην σύνθεση του κόσμου που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία, τονίζοντας ότι την περίοδο των εορτών είναι περισσότερος ο κόσμος που επισκέπτεται την εκκλησία, ενώ, όπως είπε, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα νέα ζευγάρια που πηγαίνουν στις λειτουργίες.

Σε ό,τι αφορά το κοινωνικό έργο της Μητρόπολής του, τόνισε ότι διατηρεί άριστες σχέσεις και με τους τρεις δημάρχους της περιοχής, οι οποίοι, όπως είπε, έσπευσαν να προσφέρουν την βοήθειά τους, όπως συνέβη στο Ηράκλειο με τα εγκαίνια του πρώτου κοινωνικού παντοπωλείου, όταν ο ίδιος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του.

Όπως υπογράμμισε, υπάρχει ένα πολύ καλό δίκτυο στη Μητροπολη από το οποίο σιτίζονται καθημερινά περισσότερα από 100 άτομα, έχουν δημιουργηθεί δύο κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικό φροντιστήριο, τρεις παιδικοί σταθμοί και δύο γηροκομεία ενώ τόνισε πως δεν θα ήθελε να υπάρχει ούτε ένας πεινασμένος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ