ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ

«Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα χθες», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, αναφερομενος στο περιστατικό κατά το οποίο χτύπησε το χέρι μίας γυναίκας που τον τράβηξε με δύναμη από το χέρι για να τον χαιρετήσει.

Ο ποντίφικας πόνεσε από την ενέργεια αυτη και για να την επιπλήξει, με τη σειρά του, τη χτύπησε στο χέρι.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πάπας Φρακίσκος αναφέρθηκε με έμφαση στον ρόλο τον γυναικών στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να τους φέρεται κάποιος πάντα με σεβασμό.

«Κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών είναι ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα», είπε ο λατινοαμερικανός πάπας και ζήτησε «να δοθεί στις γυναίκες περισσότερη εξουσία στα πλαίσια των διαφόρων ειρηνευτικών διαδικασιών».

Πηγή: news247

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info