Κυριακή 2 Απριλίου 2023 | 15:56

Μόρφου: “Για την Κύπρο κανονικός Επίσκοπος Κιέβου είναι ο Ονούφριος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε μια τοπική Εκκλησία πρέπει να υπάρχει ένας κανονικός μητροπολίτης. Στη Μόρφο, είναι ο Μορφου Νεόφυτος, στην Ταμασσό ειναι ο Ταμασού Ησαϊας, στην Κωνσταντία είναι ο Κωνσταντίας Βασίλειος. Εμείς ως Εκκλησία Κύπρου, εγώ ως μητροπολίτης Μόρφου, ως κανονικό μητροπολίτη Κιέβου βλέπουμε ότι είναι ο Ονούφριος.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου

Με την θέση των μητροπολιτών Κύκκου και Λεμεσού ευθυγραμμίστηκε και ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, αναγνωρίζοντας ως μόνο κανονικό μητροπολίτη Κιέβου τον Ονούφριο και τονίζοντας ότι δεν μπορούμε άλλο να είμαστε ουδέτεροι.

Οπως τονισε σε ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στὶς 26 Νοεμβρίου 2019 στὴν αίθουσα πολλαπλής χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Ακακίου, “δεν μπορεί να μην είναι κανείς. Δεν μπορούμε άλλο να είμαστε ουδέτεροι. Τόσα χρόνια ποιόν ξέραμε κανονικό Επίσκοπο; Τον ορθοδοξότατο Κιέβου Ονούφριο. Αυτός παραμένει κανονικός μητροπολίτη Κιέβου και Ουκρανίας”.

Ο κ. Νεόφυτος έκανε κι εκείνος λόγο για μια Πανορθόδοξη Σύνοδο λέγοντας ότι τον χρόνο που έδωσε η Εκκλησία της Κύπρου, αντι να θεραπευθεί το σχίσμα, μεγενθύνθηκε.

“Οπωσδήποτε χρειάζεται μια Πανορθόδοξη Σύνοδος για να ξεκαθαρίσουν τα πραγματα, αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να παραμένουμε σε μια επιτήδειο ουδετερότητα. Κάποιος πρέπει να είναι κανονικός Επίσκοπος στην Ουκρανία, κάποιος πρέπει να μνημονέυεται. Ε, αυτός είναι ο Ονούφριος, ένας άνθρωπος πλήρης πνεύματος Αγίου”.

Τέλος αναφερόμενος σε περιστατικό εμφάνισης του (ζώντος τότε) Γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεΐτη από την Ἀριζόνα σε μια οικογένεια Ελλήνων που δεν ήθελε να εκκλησιαστεί σε ναό όπου μνημονεύεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, είπε ότι Γεροντας Εφραίμ νουθέτησε το ζευγάρι να συνεχίσει να εκκλησιάζεται στους ίδους ναούς και ο Θεός έχει το σχέδιό του για να ενώσει τους ανθρώπους και να σώσει την Εκκλησία από μεγαλύτερη ζημιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ