Κυριακή 7 Αυγούστου 2022 | 22:11

Μπόλαρης: «Εξαιρετικά σημαντική η συμβολή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αύξηση Τουρισμού»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τον σπουδαίο ρόλο που έχει διαδραματίσει η Εκκλησία της Ελλάδος στη σταθερή αύξηση του ποσοστού Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα κατά τα τελευταία χρόνια, τόνισε ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης κατα την διάρκεια της Ημερίδας με θέμα: «2017-2018 ΕΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ.» που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή των Ελλήνων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα και προσφέρει ολοκληρωμένες τουριστικές προτάσεις προσαρμοσμένες στα μέτρα του κάθε ενδιαφερόμενου καλύπτοντας τις ανάγκες του. Εδώ έρχεται να προστεθεί ο ιδιαίτερος ρόλος που παίζει ο ”Προσκυνηματικός Τουρισμός”, που προτιμούν αρκετοί Ρωσοι όσον αφορά την Ελλάδα- είτε αμιγώς είτε συνδυαστικά. Και σε αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία που έχει το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος»

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή Βουλευτών των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών των δύο Χωρών.

Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος ως Πρόεδρος της Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα αριθμητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καταδεικνύουν την ανοδική πορεία στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ οι προσδοκίες είναι να ξεπεραστούν οι 1.000.000 Ρώσοι τουρίστες το νέο έτος.

«Στόχος να ξεπεράσουμε τους 1.000.000 Ρώσους τουρίστες το νέο έτος και να δεχόμαστε 365 ημέρες τον χρόνο τους Ρώσους φίλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ρωσίας-Ελλάδας Pavel Fedyae, ενώ εξήρε τον

Χαιρετισμούς απηύθυυναν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας κ. Αναστάσιος Κουράκης, η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κ. Ευρυδίκη Κουρνέτα ως εκπρόσωπος της Υπουργού Τουρισμού και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Eλλάδα κ. Αndrey Maslov.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας εξετάστηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της ελληνορωσικής συνεργασίας στον Τουριστικό τομέα και αναδείχθηκε η άριστη και αξιοθαύμαστη συνδρομή της Εκκλησίας της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, στην υποστήριξη του Προσκυνηματικού τουρισμούπου θα συνδυάζει περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή και ανάδειξη του πολιτισμικού πλαισίου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ