Συναυλία με κλασικές μελωδίες πραγματοποιήθηκε στο Ναό της Χρυσοπηγής στη Μπόχαλη Ζακύνθου, το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Στα Επτάνησα και κυρίως στο “Φιόρο του Λεβάντε”, υπάρχει μια παράδοση, την οποία ενίσχυσε και ανανέωσε στη διάρκεια της αρχιερατείας του ο Σεβασμιώτατος Γέροντας μας Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος και συνεχίζει ο διάδοχος του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος.

Η παράδοση θέλει εκτός των ιερών ακολουθιών, στις μεγάλες εορτές της χριστιανοσύνης να πραγματοποιούνται εντός των Ναών, συναυλίες με μουσική ανάλογου ύφους και περιεχομένου. Υπό τη διεύθυνση του Σταμάτη Φιλιακού οι Zante Brass (χάλκινα), απέδωσαν κλασικά κομμάτια και επιχείρησαν μέσα από μουσικά μονοπάτια να μας οδηγήσουν από τη λύπη στη χαρά, από το Πάθος στην Ανάσταση.

Παραβρέθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου και ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας π. Παναγιώτης Καποδίστριας, ο τομεάρχης του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αθανάσιος Μπετάνας, ο πρόεδρος του ΟΔΑΖ κ. Ευστάθιος Μπετίνης, αδελφοί συμπρεσβύτεροι και διάκονοι, ο πρόεδρος του χωριού μας κ. Γεώργιος Τσάκος και πλήθος φιλόμουσων ζακυνθινών.

 

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: