Μια μόλις μέρα μετά την δήλωση του μητροπολίτη Βολοκολάμσκ ότι η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ελλάδος πρέπει να παραμείνει ανεπηρέαστη από εξωτερικές πιέσεις στην απόφαση της για το ουκρανικό ζήτημα, δυο υποστηρικτές της υπό την ρωσική επιρροή Εκκλησίας του μητροπολίτη Ονουφρίου, εμφανίστηκαν στο συνοδικό μέγαρο της Μονής Πετράκη διανέμοντας βιβλίο στα ελληνικά σχετικά με τις διώξεις που κατά την άποψη τους δέχονται.

Το βιβλίο που υπογράφει ο δημοσιογράφος της «Ένωσης Ορθοδόξων Δημοσιογράφων» Αντρέι Βλάσοφ έχει τίτλο η «Ανάποδη πλευρά του τόμου αυτοκεφαλίας» και περιγράφει τις συναντήσεις του δημοσιογράφου με ενορίτες της ρωσικής Εκκλησίας στην περιφέρεια Ρίβνε της Ουκρανίας οι οποίοι δηλώνουν πως δέχονται διώξεις εξαιτίας του Τόμου που υπέγραψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Σύμφωνα με σημείωμα του συγγραφέα ο ίδιος επισκέφθηκε αυτές τις περιοχές τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και όπως σημειώνει «Πιστοί από αυτές τις κοινότητες υπέστησαν ξυλοδαρμούς, στέρηση ιδιοκτησίας και στέγασης. Ζουν στην ατμόσφαιρα μίσους, απειλούνται με σωματική βλάβη, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Τους προσβάλλουν και ταπεινώνουν. Υπό την απειλή της απόλυσης από τη θέση εργασίας ή της στέρησης άλλων μέσων διαβίωσης, προσπαθούν να τους αναγκάσουν να απαρνηθούν της Εκκλησίας του Χριστού και να πάνε στην ΟCU» την Αυτοκέφαλη Εκκλησία δηλαδή.

Αξίζει να σημειωθεί πως η «Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων» παρά τον τίτλο της δεν αποτελεί κάποια αναγνωρισμένη δημοσιογραφική ένωση αλλά μια ρωσικής επιρροής ιστοσελίδα η οποία το τελευταίο διάστημα και με αφορμή την ουκρανική κρίση μεταδίδει σε καθημερινή βάση κείμενα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των αποφάσεων του.

Ετικέτες: