Το πρωί της Τρίτης, 29 Μαΐου ε.έ., εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ετέλεσε επί τη ευκαιρία της θλιβερής επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, Επιμνημόσυνον Δέησιν υπέρ αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτορος της Βασιλευούσης Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των συν αυτώ μαρτυρικώς πεσόντων ηρωικών υπερασπιστών της Πόλεως.

Αναφερόμενος στην θλιβερή αυτή επέτειο ο Σεβασμιώτατος έκανε έναν παραλληλισμό των γεγονότων και των καταστάσεων που επικρατούσαν την περίοδο εκείνη στο Βυζάντιο με τις αντίστοιχες σημερινές που διέρχεται η Πατρίδα μας, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι καλούμαστε να κρατήσουμε με ζήλο τον θησαυρό της Πίστεως μας προς τον Χριστό και την αγάπη μας προς την Πατρίδα. Θα πρέπει να διδασκόμαστε από την ιστορία και να παίρνουμε τα σωστά εφόδια και τα ουσιαστικά παραδείγματα για την δική μας ζωή και το μέλλον του τόπου μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: