ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Ιορδανία

ORTHODOXIA.INFO | Μαρία Σερέτη Επετειακό μνημόσυνο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο τελέστηκε σήμερα το πρωί σε μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ορθοδόξων στην Ιορδανία.

Μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία στον ναό του αγίου Γεωργίου στη Ζάρκα της Ιορδανίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως κ. Χριστόφορος, συμπαραστατούμενος από τον ηγούμενο Αθανάσιο, τέλεσε μνημόσυνο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, με αφορμή τη συμπλήρωση έντεκα ετών από την εκδημία του.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως, αναφερόμενος στον λόγο του για το πρόσωπο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών, τόνισε πως ήταν ένας μεγάλος πνευματικός και θρησκευτικός ηγέτης. Επισήμανε πόσο καθοριστικός και σημαντικός ήταν ο ρόλος του αειμνήστου στην Εκκλησία της Ελλάδος και γενικότερα στην Ορθόδοξη Εκκλησία παγκοσμίως.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Χριστόφορος κάλεσε τους πιστούς στην αίθουσα του ναού ώστε να συζητήσουν όλοι μαζί τα θέματα και τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν στη Ζάρκα τα εγκαίνια του νέου παρεκκλησίου στο όνομα του Αγίου Γεωργίου όπου ο Αρχιεπίσκοπος Κυριακουπόλεως τοποθέτησε ένα τεμάχιο λειψάνων για να προσκυνήσουν οι χριστιανοί.

Ρεπορτάζ: Elia Al Madanat

Tagged: