Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 9:08

Μνημόσυνο για τα 40 χρόνια εκδημίας του μακαριστού μητροπολίτη Χαλκίδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Χθες ο μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου- Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην μονή Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία επί την μνήμη του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, συλλειτουργούντος του Πρεσβ. Δημητρίου Αργύρη- Εφημερίου Άνω Βάθειας και συμπροσευχομένων και άλλων κληρικών.

Λίγο πριν την απόλυση, ο μητροπολίτης Χαλκίδος απηύθυνε διδακτικό λόγο προς όλους τους παρισταμένους αναφερόμενος στο βίο του οσίου Μακαρίου.

Μάλιστα, ανέφερε πως ο τρόπος που ο όσιος καλλιέργησε τις αρετές, αποτελεί παράδειγμα για κάθε πιστό, ιδιαιτέρως βέβαια για κάθε μοναχό, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στην Ηγουμένη της μονής μοναχή Μακαρία Μάρκου, για την επέτειο των ονομαστηρίων της.

Αμέσως μετά, ο κ. Χρυσόστομος ανέγνωσε την ευχή «εις αρχάριον Ρασοφορούντα» στην Λαμπρινή Πανάγου, στην οποία έδωσε το όνομα Μαριάμ.

Μετά την ρασοφορία της αδελφής Μαριάμ, ο κ. Χρυσόστομος τέλεσε το μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Νικολάου, επί τη συμπληρώσει σαράντα ετών από την προς Κύριον εκδημία του (1975- 2015) και αναφέρθηκε εκτενώς και με θερμά λόγια στην προσωπικότητα του χαρισματικού προκατόχου του Νικολάου Σελέντη τονίζοντας ιδιαίτερες πτυχές του χαρακτήρα αλλά και του κρυστάλλινου εκκλησιαστικού του φρονήματος.

Υπενθύμισε, ακόμη, ότι το φετινό Ημερολόγιο της μητρόπολης Χαλκίδος είναι αφιερωμένο στον μητροπολίτη Νικόλαο και με ενθουσιασμό ανακοίνωσε πως έχει παραγγελθεί και ήδη φιλοτεχνείται η προτομή του μακαριστού προκατόχου του για να τοποθετηθεί στην πόλη της Χαλκίδος.

Στο τέλος, ο κ. Χρυσόστομος με τους κληρικούς ενώπιον πολυάριθμων πιστών, τέλεσε τον αγιασμό για τον εγκαινιασμό της νέας Τράπεζας της μονής και κατά τη διανομή του αντιδώρου από τον ίδιο, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου μαζί με την Δήμαρχο Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπαντέ έκοψαν την εγκαινιαστική κορδέλα της νέας Τράπεζας.

Αμέσως μετά οι φιλόξενες μοναχές προσέφεραν κεράσματα και παρέθεσαν τράπεζα σε όλους τους παρισταμένους.

Την ιερά Υμνωδία διηκόνησε ο καλλίφωνος Πρωτοψάλτης κ. Χαραλάμπης Καρκατσάνης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ