Ως παράδοση στην Ορθόδοξη Εκκλησία, νοείται οτιδήποτε συνέβη στην ζωής της Εκκλησίας μας από την εποχή του Χριστού και των Αγίων Αποστόλων ως τις μέρες μας. Όσα είδαν και έζησαν οι Απόστολοι κοντά στο Χριστό, ως μοναδική εμπειρία του καινούργιου κόσμου του Θεού και παραδόθηκαν από γενιά σε γενιά, έχοντας την ιδιαιτερότητα των ορθοδόξων χριστιανών.

Αυτά λοιπόν είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μέσα στην ζωή της ορθόδοξης Εκκλησίας, που παραδόθηκαν στις επόμενες γενιές και διασώζονται μέσα στην Εκκλησία ως κόρην οφθαλμού από τους νεότερους.

Ένα τέτοια εγχείρημα μετάδοσης γίνεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου όπου με συχνές συνάξεις και συναντήσεις σε ενορίτες όλων των ηλικιών, προσπαθεί να διατηρήσει ανόθευτη την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση αλλά και να την μεταλαμπαδεύσει σε νέους ανθρώπους που αποτελούν το μέλλον του τόπου.

Η εκδήλωση με τίτλο “Ας μάθουμε την Ορθόδοξη Παράδοσή μας” είχε τέσσερις επιμέρους ενότητες. 1) Μαθαίνω να ανάβω θυμίαμα, 2) μαθαίνω να φτιάχνω κόλλυβα, 3) έτσι δημιουργείται ένα θυμιατό, 4) έτσι ανάβουμε το καντήλι.

Στο video που ακολουθεί παρακολουθούμε βήμα-βήμα την διαδικασία, αλλά μαθαίνουμε και τον συμβολισμό της κάθε ενέργειας.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης γίνεται από τον προϊστάμενο του ναού, π. Αναστάσιο Μπαστούνη.

Ετικέτες: