Η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δηλώνει απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι ουδέποτε στα 10 χρόνια λειτουργίας της έλαβε και ούτε και σήμερα λαμβάνει χρηματικό ποσό από τις κηδείες, που τελούνται στους Ιερούς Ναούς της μητροπολιτικής της περιφέρειας, διευκρινίζοντας ότι αυτό ήταν στην αποκλειστική ευθύνη των κατά τόπους Εκκλησιαστικών Επιτροπών, οι οποίες με βάση εγκύκλιο παραδίδουν τα χρήματα στους συγγενείς.

Η επίσημη εντολή, που δόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κύπρου, υποχρεώνει τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές να παραδίδουν όλα τα χρήματα στους συγγενείς, οι οποίοι και αποφασίζουν το πώς αυτά θα χρησιμοποιηθούν, γεγονός, το οποίο κοινοποιήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής προς το ευσεβές πλήρωμα, με ειδική Εγκύκλιο, αναφέρει περαιτέρω η Μητρόπολη Ταμασού.

Τέλος, η Μητρόπολη Ταμασού παρακαλεί όπως παράπονα για μη τήρηση της εγκυκλίου υποβάλλονται ενυπόγραφα με επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα και να παραδίδονται στον Πρωτοσύγκελλο στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: