Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 15:29

Μητρόπολη Λαγκαδά: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιερατική σύναξη για το νέο εκκλησιαστικό έτος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, για το νέο Εκκλησιαστικό Έτος, στην κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος» της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετά την καθιερωμένη προσευχή, απηύθυνε προς όλους τους κληρικούς λόγια αγάπης και πατρικές ευχές εν’ όψει του νέου ανατέλλοντος Εκκλησιαστικού Έτους, κάνοντας παράλληλα μία μικρή ανασκόπηση των πεπραγμένων σε θέματα ποιμαντικού έργου και μερίμνης της προηγουμένης χρονιάς.

Εν συνεχεία, ομίλησε επικαίρως, αναφερόμενος στα διεθνώς συμβαίνοντα γεγονότα και ανά την οικουμένη δημιουργημένα προβλήματα τα οποία έχουν σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ, καταλήγοντας, έδωσε προς όλους τους Ιερείς κατευθυντήριες γραμμές για την ακόμη καλύτερη οργάνωση γύρω από τη νεολαία και τη λειτουργία των κατηχητικών σχολείων, καθώς επίσης και την εξεύρεση τρόπων ώστε να χορηγηθούν τα προβλεπόμενα μικρογεύματα σε όλα τα παιδιά των σχολικών μονάδων της επαρχίας μας και τα οποία δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα λόγω των προβλημάτων της εποχής που διανύουμε.

Καταλήγοντας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης ενημέρωσε τους ιερείς για τις επερχόμενες εόρτιες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά μας Μητρόπολη στο άμεσο χρονικό διάστημα με πρώτη την Ιερά Αγρυπνία η οποία θα τελεσθεί επί τη ευκαιρία της επετείου της κατά θαυμαστόν τρόπο ευρέσεως του Σεπτού Λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρός Κυράννης της Οσσαίας, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, εις τον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης, καθώς επίσης και του σπουδαίου γεγονότος της Επισκέψεως στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, στις 4 Οκτωβρίου 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας το πρωί θα πραγματοποιηθεί Πατριαρχική Χοροστασία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα τελεστούν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην περιοχή του Ηρακλείου – Λαγκαδά, καθώς επίσης και τα εγκαίνια της αιθούσης προς τιμήν των Αγίων Ακακίου και Δαμασκηνού του Στουδίτου, Επισκόπων Λητής και Ρεντίνης, ενώ τέλος θα πραγματοποιηθεί και η τελετή καθαγιασμού και ευλογίας του Ιερού Ναού της Ζωοδώχου Πηγής Λητής καθώς και του Ιερού Άλσους της Θεομήτορος το οποίο ευρίσκεται πλησίον αυτού.

Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα τρέχοντα θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως που αφορούν τις κατά τόπους ενορίες της επαρχίας μας.

Τέλος, διανεμήθη προς όλους τους ιερείς ως ευλογία ένα βιβλίο πνευματικού ενδιαφέροντος καθώς και το τελευταίο τεύχος της περιοδικής εκδόσεως της Μητροπόλεως «Ορθόδοξα Μηνύματα», ενώ η Ιερατική Σύναξη του Σεπτεμβρίου έκλεισε με γεύμα, το οποίο παρετέθη στην τράπεζα της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος- Πέντε Βρύσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ