Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 14:00

Μητρόπολη Λαγκαδά: Κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Ιερατικών Κλίσεων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο μέσο της περιόδου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει θεσπίσει να προβάλλει τις Ιερατικές Κλίσεις, μέσα από εντατικότερες συναντήσεις μεταξύ των Αναγνωστών, Ιεροσπουδαστών και Ιεροπαίδων καθώς και γύρω από διάφορες κατηχητικές συνάξεις.

Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων, το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, σε συνεργασία με τους κατηχητικές και τις κατηχήτριες των κατά τόπους ενοριών της Μητροπόλεως, οργάνωσε καθ̉ όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε διάφορες εκδηλώσεις με κύριο στόχο την ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ των αναγνωστών και των ιεροπαίδων της Ιεράς μας Μητροπόλεως που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη εποικοδομητικού διαλόγου γύρω από θέματα που αφορούν στα νέα παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα και τα Αναλόγια των ενοριακών Ιερών Ναών της Μητροπόλεώς μας.

Οι εκδηλώσεις αυτές κορυφώθηκαν το απόγευμα, με τον Αρχιερατικό Εσπερινό της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως, ο οποίος ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, παρέστησαν αντιπροσωπείες από Αναγνώστες, Ιεροσπουδαστές και Ιεροπαίδες που διακονούν στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο, ενώ ανεγνώσθη παράλληλα και το σχετικό εγκύκλιο σημείωμα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κκ. Ιωάννης ομίλησε επικαίρως για την ανατέλλουσα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, τονίζοντας ότι ο Σταυρός του Κυρίου μας καλεί όλους να Τον ακολουθήσουμε έχοντας μέσα μας αγάπη θυσιαστική. Η ζωή των Αγίων που πρέπει να έχουμε ως πρότυπα είναι η ζωή της Εκκλησίας και ο Σταυρός του Κυρίου είναι ο δείκτης που μας δείχνει τον δρόμο που οδηγεί στον Παράδεισο και στην αιώνιο ζωή.

Αναφερόμενος εν συνεχεία προς τους παρισταμένους Αναγνώστες, Ιεροπαίδες και Κατηχητές, επεσήμανε το μέγα μυστήριο της Διακονίας της Εκκλησίας ενώ τους συμβούλευσε και νουθέτησε με πατρικούς λόγους, υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα της διακονίας που επιτελούν, την ευθύνη που απορρέει εκ του εκκλησιαστικού τους αξιώματος καθώς το πολυεύθυνον λειτούργημα που επιτελούν ή σκέφτονται να επιτελέσουν, συνδέετε άρρηκτα με το μυστήριο της σωτηρίας των ανθρώπων, διότι ο Ιερέας είναι ο ποιμένας που καθοδηγεί και οδηγεί τον άνθρωπο στη σωτηρία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ