Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 10:53

Μητρόπολη Λαγκαδά και Αποστολή βοηθούν τις περιοχές με ακατάλληλο νερό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μέσα στα πλαίσια της ποιμαντικής μερίμνης του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, επισκέφτηκε τις περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα με την ακαταλληλότητα του νερού, ενώ ταυτόχρονα είχε και την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ενημερωθεί από αρμόδιους για το θέμα που έχει προκύψει, κυρίως μετά τα μέσα Φεβρουαρίου όπου και ανιχνεύτηκε στο νερό υψηλή περιεκτικότητα νιτρικών, γεγονός που το καθιστά ακατάλληλο για πόση και για μαγείρεμα, όπως ανακοίνωσε και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχετεύσεως του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Παράλληλα, διένειμε, σε συνεργασία με τους Ιερείς των περιοχών αυτών, στα σχολεία και στις κατοικίες των περιοχών περίπου 20 τόνους εμφιαλωμένο νερό, οι 12 των οποίων ήταν προσφορά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  «Αποστολή», ενώ οι υπόλοιποι προσφορά μεγάλων εταιριών εμφιαλώσεως νερού όπως «Ζαγόρι», «Σουρωτή» και «Ιόλη».

Κατά την διάρκεια της επισκέψεως του στις σχολικές μονάδες των περιοχών της Λητής, του Δρυμού και του Μελισσοχωρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η διανομή των νερών, ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με το μέλλον αυτού του τόπου όπου και τους ομίλησε επικαίρvς, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής»  κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, για την ευαισθησία που έδειξαν στο σοβαρό αυτό πρόβλημα ζωτικής σημασίας που αντιμετωπίζει ένα μεγάλο μέρος της Μητροπολιτικής μας επαρχίας καθώς και τους υπόλοιπους φορείς που ανταποκριθήκαν στο αίτημα της Μητροπόλεως και απέστειλαν εμφιαλωμένα νερά, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης θα μεριμνήσει κατάλληλα ώστε μέσω των Ιερών Ναών των περιοχών αυτών, να προμηθευτούν όλοι κατάλληλα φίλτρα και ότι άλλο χρειάζεται ώστε να λυθεί οριστικά αυτό το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την καταλληλότητα του νερού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ