Το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε χθες η Νίκαια και κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους καταδικάζει με ανακοίνωσή της η μητρόπολη Γαλλίας.

Τα μέλη της Συνέλευσης των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας εκφράζουν τη συμπαράστασή τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις Γαλλικές αρχές οι οποίες δεσμεύονται να επιβάλλουν τον νόμο και να παρέχουν υποστήριξη στους πολίτες της χώρας.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε η μητρόπολη Γαλλίας.

Παρίσι, 15 Ιουλίου 2016 – Η βαρβαρότητα δεν γνωρίζει σύνορα, δεν έχει όνομα και χτύπησε ξανά τη Γαλλία. Η πόλη της Νίκαιας δέχτηκε χθες, ημέρα της εθνικής μας επετείου, ένα άνανδρο και αδικαιολόγητο τρομοκρατικό χτύπημα, με θύματα άνδρες και γυναικόπαιδα όλων των ηλικιών.

Τα μέλη της Συνελεύσεως των Ορθοδόξων Επισκόπων της Γαλλίας καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική αυτή ενέργεια, και χαιρετίζουμε τη δέσμευση των Γαλλικών αρχών για την επιβολή του νόμου και για την παροχή υποστήριξης στους πολίτες της χώρας. Προσευχόμαστε για τους τραυματίες και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια, την αδελφική αγάπη και την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: