Μήνυμα με αποδέκτες τους πιστούς αλλά και τον ίδιο έστειλε ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος, ο οποίος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίας Βαρβάρα Δάφνης.

Ο κ. Θεόκλητος  μίλησε στο κήρυγμά του για τα ανθρώπινα ελαττώματα τα οποία όπως είπε χαρακτηριστικά έχουν και οι κληρικοί. «Από εσάς προερχόμαστε, έχουμε τα ίδια πάθη και κάνουμε τα ίδια λάθη» είπε συγκεκριμένα στους πιστούς τονίζοντας πως “πρέπει να βοηθούμε όταν κάποιος πράττει το λάθος και να μην σηκώνουμε πέτρα εναντίον του”.

Ο Ιεράρχης της Μακεδονίας με λόγια απλά έδωσε στον κόσμο να καταλάβει πως η Εκκλησία δεν κλείνει το στόμα της αλλά και δεν πρέπει να εθελοτυφλεί σε οποιαδήποτε απειλή για τον πιστό κόσμο. Παράλληλα προέτρεψε τους ενορίτες της Δάφνης να έχουν ως στήριγμα της ζωής τους τον Χριστό και όχι το χρήμα, διότι από τον Χριστό θα βρεθεί και η σωτηρία.

Ο Μητροπολίτης έγινε δεκτός με θέρμη και αγάπη από τον κόσμο ενώ ο προϊστάμενος αρχιμανδρίτης Μάξιμος Μητράρας τον ευχαρίστησε για την παρουσία και τον ατόφιο λόγο του στις εκδηλώσεις του ναού.

Λίγο πριν το τέλος ο κ. Θεόκλητος πραγματοποίησε, κατόπιν σχετικής άδειας του Αρχιεπισκόπου την χειροθεσία σε Πρωτοπρεσβύτερο του π. Αντωνίου Φράγκου εφημερίου της Αγίας Βαρβάρας Δάφνης, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο το ποιμαντικό έργο που γίνεται όλο αυτό τον καιρό στην ενορία.

Αμέσως μετά ο π. Μάξιμος, παρέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που συνέβαλαν και συμβάλουν στο καθημερινό έργο που γίνεται στην ενορία της Δάφνης αλλά ιδιαίτερα στα έργα που έγιναν αυτό τον καιρό στο εσωτερικό του ναού.

Καθόλη τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων οι πιστοί συνέρρεαν συνεχώς στον ναό, στον οποίο μόλις πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στο εσωτερικό του.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: