Τον πολιούχο της άγιο Γεώργιο τιμά από χθες με ποικίλες λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις η ενορία του αγίου Γεωργίου στη Νιγρίτα Σερρών.

Χθες το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος.

Πριν τον εσπερινό, ο ναός του αγίου Γεωργίου είχε την ξεχωριστή ευλογία να υποδεχθεί το τίμιο χέρι του αγίου Παντελεήμονα από την μονή Ζωοδόχου Πηγής της Άνδρου το οποίο θα παραμείνει προς προσκύνηση στον ναό της Νιγρίτας μέχρι την προσεχή Δευτέρα.

Ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, στην ομιλία του, έκανε λόγο για τη σημασία των ιερών λειψάνων καθώς και για τη χάρη του Θεού που διαπορθμεύεται μέσω αυτών.

Ακόμη, είπε ότι “είναι έργο και υποχρέωση της εκκλησίας να οικοδομεί τον λαό του Θεού με κάθε μέσο. Ένα από αυτά τα μέσα είναι και τα λείψανα των αγίων”. Παρότρυνε δε τους παριστάμενους πιστούς να διδαχθούν από τα μαρτύρια των αγίων.

Ο κ. Θεολόγος αναφέρθηκε, επίσης, στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη τις προηγούμενες ημέρες στην μητρόπολη Σερρών και μετέφερε στους πιστούς τις άριστες εντυπώσεις με τις οποίες ανεχώρησε ο κ. Βαρθολομαίος από την περιοχή τους.

Τέλος, συνεχάρη τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Κελεμπέκη για την ετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων της ενορίας του και τον επαίνεσε για τη συμβολή του στη διοργάνωση της υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη στη μητρόπολη Σερρών.

Μετά τον εσπερινό, στον προαύλειο χώρο του ναού, οι χορωδίες των δημοτικών σχολείων της Νιγρίτας παρουσίασαν μια όμορφη μουσική εκδήλωση με τίτλο “Στου καμπαναριού το φως”.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: