Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 16:24

Μητροπολίτης Μουάνζα: “Το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής δεν έχει γνωρίσει τον Χριστό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί, ημέρα μνήμης των αγίων μαρτύρων Τιμοθέου και Μαύρας στον Ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ξυνιάδος.

Στην Θεία Λειτουργία προηξήρχε ο Μητροπολίτης Μουάνζα της Δυτικής Τανζανίας κ. Ιερώνυμος, πνευματικό ανάστημα του Μητροπολίτου Φθιώτιδος, που συλλειτούργησε μαζί του.

Ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος συστήνοντας στο εκκλησίασμα τον Μητροπολίτη Μουάνζα τόνισε ότι αγωνίζεται καθημερινά για να μεταδίδει το μήνυμα του Ευαγγελίου στην Αφρική και πως έχει την στήριξη της Μητροπόλεως Φθιώτιδος

Στη μετά την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού του αγίου Νικολάου στην πόλη Μουάνζα, η Μητρόπολη Φθιώτιδος χτίζει το Πνευματικό – Διοικητικό Κέντρο, το οποίο θα είναι κόσμημα για την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον κ. Νικόλαο για τα πατρικά λόγια αγάπης προς το πρόσωπό του και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο Ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως του.

Χαρακτηριστικά τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Αφρικής δεν έχει γνωρίσει τον Χριστό και γι’ αυτό αγωνίζεται το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει και την πολύτιμη βοήθεια, συμπαράστασή της Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο θεάρεστο και δύσκολο έργο της Ιεραποστολής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ