Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 12:14

Μητροπολίτης Μαντινείας: “Οι κυβερνήτες μας νομοθετούν ανθελληνικά κι αντιχριστιανικά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κριτική για την πολιτική που ασκείται από τους κυβερνήτες της χώρας μας όσον αφορά την θρησκεία και την Εκκλησία άσκησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος που λειτούργησε ανήμερα της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνέκρινε τους δικούς μας πολιτικούς με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν που καυχάται για την πίστη του και μάλιστα σε περσινό τους ταξίδι στη Ρωσία τους είχε πει πως βαφτίστηκε Χριστιανός και από τη μητέρα του και από τον πατέρα του (αφού τον βάφτισαν και οι δύο κρυφά).

Συγκεκριμένα είπε πως: «Έρχονται οι δικοί μας κυβερνήτες και νομοθετούν να λείψουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία και να μην διδάσκονται, να χωριστεί η Εκκλησία από το Κράτος, να τελειώνει αυτόματα ο γάμος, να υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης και όλα αυτά τα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά» και συνέχισε «ο ένας πολιτικός δηλώνει άθεος, ο άλλος λέει πως δεν με ενδιαφέρει η Εκκλησία και ο άλλος πως είμαι αμετανόητος άθεος».

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος επεσήμανε στο λόγο του προς τους πιστούς αλλά και τους δύο υποψήφιους βουλευτές που ήταν παρόντες στην Θεία Λειτουργία, την Εύη Τατούλη (ΝΔ) και τον Πέτρο Σαραντάκη (Ποτάμι) πως αρχικά υπάρχει πτώχευση πνευματική και γιαυτό ως επακόλουθο υπάρχει και οικονομική φτώχεια.

Τόνισε πως τα χρήματα δεν είναι ευτυχία αλλά ευτυχία είναι η ψυχή και οι Έλληνες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την δύναμη του Σταυρού και να ομολογούμε την Ελληνικότητά μας και την Ορθοδοξία μας.

Μάλιστα χαρακτήρισε «σύμβολο σωτηρίας» το Σταυρό και ανέφερε πως με την εκούσια θυσία του Χριστού πάνω σε αυτόν από «όργανο οδύνης και ξύλο μαρτυρίου» μετετράπη «σε όργανο σωτηρίας και τίμιο ξύλο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ