Κυ, 23/06/24 | 17:54

Μητροπολίτης Λαγκαδά: “Όπου υπάρχουν Νέστορες, οι Λυαίοι ηττούνται”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015, με την Πατριαρχική Χοροστασία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, επί τη ευκαιρία της διπλής εορτής για την περιοχή του Λαγκαδά, της μνήμης του Συμπολιούχου της πόλεως Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νέστορος και της επετείου της Απελευθέρωσεως εκ του Οθωμανικού Ζυγού το 1912 και εκ της Γερμανικής κατοχής το 1944.

Την παραμονή αυτής της Ιστορικής ημέρας, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Την κυριώνυμο ημέρα της διπλής επετείου, πραγματοποιήθηκε εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ.κ. Αποστόλου, και Συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακού, Τριπόλεως κ.κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεοδώρου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, Τρικκής και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και Χοροστάτησε του Όρθρου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου και του επιχώριου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στον γεμάτο από Πιστούς Μητροπολιτικό Ναό, παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και αντιπροσωπίες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως και των Πολιτιστικών Συλλόγων του Λαγκαδά.

Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε Επίσημος Δοξολογία επί τη ευκαιρία της διπλής απελευθερώσεως της Πόλεως του Λαγκαδά την ίδια ημέρα των ετών 1912 και 1944, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η Υποδιευθύντρια του ΕΠΑΛ Λαγκαδά κα. Κούμλα Μαγδαληνή, η οποία και αναφέρθηκε εκτενώς στα ιστορικά γεγονότα των δύο περιόδων αυτών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, κατά την σύντομο προσλαλιά του αφού ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους Αρχιερείς οι οποίοι προσήλθαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους την ιστορική αυτή ημέρα για την περιοχή μας, αναφέρθηκε στο σήμερα τιμώμενο συμπολιουχό της πόλεως Άγιο Νέστωρα, ο οποίος αποτελεί το σύμβολο της διαχρονικής μαρτυρίας Πίστεως, Θάρρους και Παρρησίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Καταλήγοντας, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει προς όλους ότι όπου υπάρχουν οι «Νέστορες» που πιστεύουν στον Θεό του Δημητρίου, δηλαδή στον Ένα και μοναδικό Τρισάγιο Θεό, που μαρτυρεί η ζωή της Αγίας μας Εκκλησίας, εκεί οι «Λυαίοι» πέφτουν και ηττούνται, διότι επικρατεί η νίκη της Μαρτυρίας της Αγάπης, της Ειρήνης και του Δικαίου, ενώ παράλληλα προέτρεψε όλους τους παρευρισκομένους να ψάλλουν με μία φωνή, όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ