Προσκλητήριο συμπόρευσης και δημιουργίας απηύθυνε στους κληρικούς και τους πιστούς των ακριτικών νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου ο νέος Μητροπολίτης Ιερόθεος.

Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, δεκάδων μητροπολιτών και κληρικών τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας στη Μύρινα η ενθρόνιση του νέου ποιμενάρχη.

Τελετή ενθρόνισης του Νέου Μητροπολίτη Λήμνου

Δημοσιεύτηκε από limnosreport.gr στις Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ και την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης. Το νέο Μητροπολίτη προσφώνησε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο τοποτηρητής της Μητρόπολης, ο Μυτιλήνης Ιάκωβος τόνισε ότι ο κ. Ιερόθεος θεωρήθηκε ως ο καταλληλότερος για τη Λήμνο και ευχήθηκε να σταθεί δίπλα στο λαό του νησιού ως ποιμενάρχης.

Ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος δήλωσε τον σεβασμό του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, την κατ’ ανατολάς Μητέρα Εκκλησία μας όπως είπε, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και τους αρχιερείς που τον τίμησαν με την ψήφο του, αλλά και με την παρουσία τους στην ενθρόνισή του. Ο κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε ακόμη τους δεκάδες  κληρικούς της γεννέτειράς του Σπετσών και Ύδρας, του Ιλίου, της Κηφισιάς και του Μαρκόπουλου, όπου υπηρέτησε τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Μητροπολίτης Λήμνου Ιερόθεος μίλησε για το περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του, αλλά και για τη σημασία της γεωγραφικής θέσης της επαρχίας του ανάμεσα στην Κωνσταντινούπολη και το Άγιο Όρος. «Οι τόποι μας δεν είναι τυχαίοι αξίζουν πολλά» είπε και εξήρε την δύναμη και το σθένος τόσο των κατοίκων των νησιών της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, αλλά και όσους έχουν φύγει στην διασπορά και συνεχίζουν να μεγαλουργούν.

Τόνισε ότι θα καταβάλει προσπάθειες για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, αλλά και για την μελλοντική ανάπτυξη του τόπου.

Ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει στο νησί μοναστήρι, καθώς η Μητρόπολη Λήμνου είναι η μόνη από τις επαρχίες στην Ελλάδα που στερείται κάποιας μοναστικής αδελφότητας.

Πρέπει να προτάξουμε την πίστη Στον Θεό για να καλύψουμε τις ανισότητες είπε ο νέος Μητροπολίτης Λήμνου θέτοντας το πλαίσιο και καλώντας τους κληρικούς και τους πιστούς να χαράξουν από αύριο τον δρόμο για την ποιμαντορία των δυο νησιών.

Σας προσκαλώ να συμπορευθούμε είπε ο κ. Ιερόθεος και διαβεβαίωσε ότι στο πρόσωπο τους θα συναντούν τον φιλόστοργο πατέρα και αδελφό.

Στην τελετή της ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιερόθεου παρέστησαν δεκάδες μητροπολίτες, ο Μέγας Πρωτοσύγκελος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Ανδρέας, δεκάδες κληρικοί από την γεννέτειρά του Ύδρα, Μητροπόλεις στην Αττική και αγιορείτες μοναχοί. Πολυπρόσωπη ήταν η παρουσία από τη Λήμνο και τον Άη Στράτη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: