Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 3:16

Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος: Επιθυμώ μόνο να σας υπηρετήσω

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στο Αίγιο οι κληρικοί και οι πιστοί της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας υποδέχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου τον νέο τους ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμο, που είναι γνώριμος στην περιοχή καθώς μέχρι την εκλογή του ως μητροπολίτη υπηρετούσε ως Ηγούμενος στην Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου.

Στην τελετή της ενθρόνισης ήταν παρών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και περισσότεροι από 50 μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, που συνδέεται με πολύχρονη φιλία με τον νέο μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

Ο τοποτηρητής, Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, υποδεχόμενος τον διάδοχό του, τον διαβεβαίωσε ότι στο εξής ο ίδιος θα αποσυρθεί πλήρως από το προσκήνιο προκειμένου, όπως είπε ο κ. Αμβρόσιος, ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος να είναι ο απόλυτος άρχοντας της Μητρόπολης. «Δεν θα με ρωτήσετε και δεν θα με συμβουλευθείτε για κανένα απολύτως θέμα» τόνισε ο κ. Αμβρόσιος που προσωπικά δεσμεύθηκε από την δική του πλευρά ότι και ο ίδιος δεν θα ασχοληθεί με κανένα πολιτικό, εθνικό, εκκλησιαστικό, οικονομικό και κοινωνικό θέμα.

Ο νέος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος στον ενθρονιστήριο λόγο του παρακάλεσε του κληρικούς και τους πιστούς να προσευχηθούν για αυτόν. Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τους μητροπολίτες της ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά και τους κληρικούς και υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου, που υπηρέτησε επί σειρά ετών, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και την αγαστή συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Απευθυνόμενος στους κληρικούς και τους πιστούς της εκκλησιαστικής του επαρχίας ο μητροπολίτης Ιερώνυμος διαβεβαίωσε ότι θα υπερασπιστεί τις ορθόδοξες αξίες, ότι θα επικεντρωθεί στην διαφύλαξη της ταυτότητας και της ιδιοπροσωπίας του τόπου και ότι θα συνεργαστεί με τους ιερείς και τον λαό προς την κατεύθυνση αυτή. Υποστήριξε ότι έχει ως στόχο να καλλιεργήσει το λειτουργικό βίωμα και να εργαστεί μαζί με τους κληρικούς και τους πιστούς για την ουσιαστική αναβάθμιση της λειτουργικής ζωής και της παράδοσης.

Κάλεσε τα παιδιά και τους νέους να πάνε στην Εκκλησία χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να δώσουν τις καρδιές τους με εμπιστοσύνη στην Εκκλησία. Όπως είπε στόχος του είναι να ενισχυθούν τα προγράμματα για την νεολαία με στόχο την σύσφιξη και των σχέσεων των νέων, με επίκεντρο την εκκλησία.

«Επιθυμώ μόνο να σας υπηρετήσω. Δεν θα προσθέσω βάρη στα βάρη σας» είπε προς τους κληρικούς, τους μοναχούς και μοναχές, αλλά και προς τους τοπικούς άρχοντες και τον απλό κόσμο που γέμισε τον μητροπολιτικό ναό της Φανερωμένης. Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος χαρακτήρισε μεγάλο και δυσαναπλήρωτο το κενό που δημιούργησε η παραίτηση του Αμβρόσιου αλλά διαβεβαίωσε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά από το σημείο που άφησε το έργο του ο παραιτηθέντας μητροπολίτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ