Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 | 1:08

Μητροπολίτης Καισαριανής: «Δρόμος μετανοίας η Μεγάλη Τεσσαρακοστή»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού, παραβρέθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Σιδέρη, ιερείς της Μητροπόλεως και δύο ιερομονάχους.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιωτάτος αναφέρθηκε στην αρετή της μετανοίας. Ο κ. Δανιήλ είπε ότι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι δρόμος μετανοίας και αν τον ακολουθήσει κάποιος θα φτάσει προς την σωτηρία.

Η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής είχε την ιδιαίτερη ευλογία να υποδεχθεί Ιερά Κειμήλια από την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος, της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου.

Συγκεκριμένα, υποδέχθηκε χθές Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και ιερά Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και ο Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Η υποδοχή έγινε με επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού.

Άγρυπνος και ακούραστος φρουρός του ποιμνίου του, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος για να ενισχύσει την πίστη, την δύναμη και τον αγώνα των πιστών για την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, ζήτησε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ. Θεόκτιστο με την ευλογία του, να έλθουν τα Ιερά αυτά Κειμήλια από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.

Το θαυματουργό Τίμιο Ξύλο και τα χαριτόβρυτα ιερά λείψανα των αγίων και ιδιαιτέρως του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, θα βρίσκονται στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής μέχρι τις 4 Μαρτίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ