Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 | 9:18

Μητροπολίτης Δημητριάδος: Η εποχή μας έχει ανάγκη από ανάργυρους ανθρώπους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Παρουσία πλήθους πιστού λαού εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ναό του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος τόνισε ότι ο στόχος του ιατρικού λειτουργήματος που ασκούσε ο Άγιος Παντελεήμων ήταν να μορφωθεί ο Χριστός στις ψυχές των ανθρώπων, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά, στην επιτέλεση του θαύματος, στην θεραπεία των ασθενειών τους.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι στην εποχή μας, κυρίως, χρειάζεται να αναδειχθούν ανάμεσά μας «ανάργυροι σε όλα τα επίπεδα, ηγεσίας, κοινωνικής προσφοράς και σε όλες τις θέσεις, με πίστη στον Χριστό, που θα βλέπουν στα πρόσωπα των ανθρώπων την ζωντανή εικόνα του Θεού. Τίποτε καλό και ουσιαστικό δε μπορεί να συμβεί χωρίς πίστη στον Θεό. Κανείς δεν μπορεί να προσφέρει την ελπίδα χωρίς ο ίδιος να πιστεύει στην δύναμη του Θεού».

Ανήμερα της εορτής ο κ. Ιγνάτιος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς, παρουσία πιστών της εκεί επαρχίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ