Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 | 6:27

Μητροπολίτης Βρυούλων: Ο Θεός να φωτίσει τους ισχυρούς της γης να προστατέψουν τον πλανήτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Την ευχή ο Θεός να φωτίσει τους ισχυρούς της γης ώστε να ασχοληθούν με την προστασία του περιβάλλοντος εξέφρασε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Βρυούλων, Παντελεήμων, κατά την αρχιερατική θεία λειτουργία που τέλεσε την ημέρα των Θεοφανείων στον ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης.

“Ο Θεός να φωτίσει τους ισχυρούς της γης ώστε, αντί να ασχολούνται μόνο με την εκμετάλλευση των φυσικών πηγών και πόρων της γης, να ασχοληθούν και με το λιώσιμο των πάγων στους δύο πόλους του πλανήτη για να σωθεί αυτός από τα δεινά που θα προκύψουν από αυτήν την εξαφάνιση”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελεήμων.

Ακόμη, ο μητροπολίτης Βρυούλων υπογράμμισε τη σημασία της εορτής των Θεοφανείων για τη σύγχρονη εποχή, λέγοντας συγκεκριμένα ότι “σήμερα που ζούμε σε μια γενική αναστάτωση και κοινωνική επανάσταση, σήμερα που ο άνθρωπος επιδίδεται συστηματικά στο έργο της αλόγιστης αυτοκαταστροφής του, η εορτή των Θεοφανείων αποτελεί απαρχή σοβαρών σκέψεων και προσευχής”.

Πρόσθεσε, επίσης, πως “το συγκλονιστικό γεγονός της Θεοφάνειας του Κυρίου δηλώνει ότι το έργο της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους είναι συλλογική απόφαση του Τριαδικού Θεού στον οποίο πιστεύουμε, αλλά και επιβεβαίωση για την ξεχωριστή αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο για τη σωτηρία του”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο μητροπολίτης Βρυούλων προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν προσευχή για “να μας σκεπάσει ο Θεός με τη χάρη και τη φιλανθρωπία Του και να μην οργισθεί από την αχαρακτήριστη αγνωμοσύνη όλων μας απέναντί Του”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ