Ενοριακά

Με χορό και τραγούδι ολοκληρώθηκε το πανηγύρι στην Αγία Τριάδα Νέας Κηφισιάς

Ολοκληρώθηκε ο τριήμερος πανηγυρικός εορτασμός του Αγίου Πνεύματος, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Κηφισιάς. Απόψε τελέστηκε μεθέορτος εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος, πλαισιομένος από πλειάδα κληρικών της Μητροπόλεως Κηφισίας και άλλων ενοριών.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνος της Αγίας Τριάδος αλλά και της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας από την ομώνυμη μονή στη Μεσσηνία που θα παραμείνει μέχρι τις 10 Ιουνίου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Κηφισιάς και συνοδεία νέων παιδιών με παραδοσιακές φορεσιές.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό, τελέστηκε αρτοκλασία και πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του Ναού, π. Σέργιος Βαρέλιας ευχαρίστησε τους ιερείς για την τιμητική τους παρουσία αλλά και όσους κοπίασαν για να έλθει σε πέρας η Πανήγυρη. Ο Επίσκοπος Ναζιανζού ευχήθηκε με την σειρά «το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει να διαφυλάξουμε την ορθόδοξη πίστη μας όπως την παραλάβαμε, ανόθευτη και ακέραιη».

Στη συνέχεια στον προαύλιο χώρου του Ναού, ο Χορευτικός Λαογραφικός Όμιλος Ηλιούπολης (Χ.Λ.Ο.Η.), παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά

Γιώργος Δ. Φερδής

Η πανήγυρη της Αγίας Φωτεινής στο κέντρο της Αθήνας

Λαμπρή λιτανεία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλατεία Μητροπόλεως

Γιώργος Δ. Φερδής

Διαυλείας: «Ελεύθερος χριστιανός λογίζεται εκείνος που έχει ελευθερία συνειδήσεως»

Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου στην ομώνυμη ενορία των Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

BINTEO: Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο του