Με την υποδοχή των ιερών λειψάνων του Αποστόλου Ανδρέα από την Μητρόπολη Πατρών ξεκίνησαν οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στον ομώνυμο Δήμο της Αθήνας.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μετέφερε τα ιερά λείψανα και τα τοποθέτησε στο κέντρο του ναού προς προσκύνηση για τον πιστό λαό της ενορίας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον ναό για να υποδεχθεί τα λείψανα του Αγίου Δημητρίου αλλά και του Αποστόλου Ανδρέα και σχημάτισε ουρές για να προσκυνήσει τα τίμια λείψανα.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε την ιδιαίτερη τιμή που έχουμε ως λαός με την παρουσία των αγίων ανάμεσα μας και ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμανδρίτη Ματθαίο Χάλαρη για τη γενναιόδωρη φιλοξενία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψαλμωδίες από τα ψαλτήρια συνέβαλαν στην πνευματική ανάταση των πιστών και τους έκαναν να ακολουθούν τους ψαλμούς και να ψάλλουν μαζί με τον χορό του πρωτοψάλτη, του μελωδικού κ. Συμεών Σβανά.

Τα φετινά Δημήτρια έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από τη σύσταση τους και τους εορτασμούς στον ναό. Πρόκειται για μια ξεχωριστή εορταστική περίοδο στη ζωή της ενορίας, που δίνει ιδιαίτερα χαρά στους πιστούς. Ξεκινούν από σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 30 Οκτωβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ιερού ναού www.in-ad.gr.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: