Με την επίσκεψη του στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ολοκλήρωσε της επαφές του με την Εκκλησιαστικής, Πολιτειακή και Πολιτική ηγεσία της χώρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας συναντήθηκε το πρωί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον οποίο είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση η οποία ξεπέρασε σε διάρκεια τη μία ώρα.

Ακολούθησε επίσκεψη του Πατριάρχη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έκλεισε τη σειρά των συναντήσεων του με επίσκεψη στον Πρωθυπουργό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δεν προέβη σε δηλώσεις μετά τις συναντήσεις που είχε σχετικά με την ατζέντα των συνομιλιών του. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως ανάμεσα στα θέματα που κυριάρχησαν κατά τις επαφές που είχε ήταν αυτά του εκκλησιαστικού ζητήματος της ΠΓΔΜ, το αίτημα της Ουκρανίας για την έκδοση Αυτοκεφάλου αλλά και η κρίση που διέρχεται τελευταία η Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: