Ο θρόνος της Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων είναι, σύμφωνα με τα όσα συζητούνται τελευταία μεταξύ των ιεραρχών, ο τελικός προορισμός του προερχόμενου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, μητροπολίτη Καρθαγένης κ. Αλεξίου.

Ο μητροπολίτης που τα τελευταία 17 χρόνια υπηρετεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, πρόσφατα ζήτησε να ενταχθεί στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι το οποίο η Δ.Ι.Σ. αποδέχθηκε.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στις τάξεις των Ιεραρχών αλλά και μεταξύ των αρχιμανδριτών πολλοί εκ των οποίων θεωρούν πως η ένταξη στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος ενός ιεράρχη από άλλη δικαιοδοσία με προοπτικές μάλιστα εκλογής σε μητροπολιτικό θρόνο, στέλνει το λάθος μήνυμα.

Ο γεννημένος στην Αθήνα το 1964 μητροπολίτης κ. Αλέξιος, χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον παραιτηθέντα σήμερα μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιο, του οποίου υπήρξε πρωτοσύγκελλος επί μια δεκαετία μέχρι την μετάβαση του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας το 1999, όπου σε ηλικία 35 ετών εξελέγη επίσκοπος.

Σήμερα ο κ. Αλέξιος διδάσκει στην Ριζάρειο Σχολή.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: