Αποστολή Πάρος – Γιώργος Φερδής

Με την λιτανεία των ιερών λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αρσενίου ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις για την μνήμη του αγίου στην ιερά μονή του Χριστού Δάσους στην Πάρο.

Το πρωί, τελέσθηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον νέο προσκυνηματικό ναό της μονής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίου και συλλειτουργούντων του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του ποιμενάρχου του νησιού Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Πολλοί πιστοί συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο μοναστήρι για να τιμήσουν την μνήμη του Αγίου Αρσενίου του εν Πάρω και να προσκυνήσουν τα τίμια λείψανά του. Οι Παριανοί θεωρούν τον Άγιο στολίδι πνευματικής αξίας. Τον αγαπούν ιδιαίτερα και τον τιμούν δεόντως. Έτσι, κάθε χρόνο η πανήγυρις της μονής έχει ξεχωριστή σημασία για τους νησιώτες.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λάμπης εξήρε την ιστορία του ιερού λειψάνου της σιαγόνας του Αγίου Ραφαήλ, που ο ίδιος μετέφερε στο νησί της Πάρου, ύστερα από αίτημα του οικείου Μητροπολίτη.

Λίγο πριν την απόλυση, η εικόνα και τα ιερά λείψανα, συνοδεία των Αρχιερέων αλλά και των ιερέων, λιτανεύθηκαν γύρω από τον νέο ιερό ναό. Τη λιτανευτική πομπή ακολουθούσαν ο Δήμαρχος της Πάρου και πλήθος πιστών.

Στο τέλος, ο κ. Καλλίνικος, μιλώντας στο εκκλησίασμα, ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τους Αρχιερείς για τη λαμπρή παρουσία τους και ευχήθηκε στους πιστούς, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, να πορευτούμε με πίστη στον Άγιο Αρσένιο.

Αμέσως μετά, οι Αρχιερείς επισκέφθηκαν τη γυναικεία ιερά μονή του Χριστού Δάσους, όπου έγιναν δεκτοί από την Ηγουμένη γερόντισσα Αρσενία, η οποία άγει τα ονομαστήρια της, και ξεναγήθηκαν στους χώρους όπου έζησε ο Άγιος της Πάρου.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: