Πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια από το 1977 που παραχωρήθηκε το οικόπεδο από τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Σινασιτών κ. Σάββα Αθανασιάδη στην Μητρόπολη Νικαίας, έως τις μέρες μας που με κατάνυξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια έγιναν τα εγκαίνια του περικαλλούς Ναού του Αγίου Νεκταρίου στο Χαϊδάρι.

Η Εκκλησία ορίζει να εγκαινιάζεται κάθε ναός με την τοποθέτηση στην Αγία Τράπεζα Τιμίων Λειψάνων Αγίων Μαρτύρων, οι οποίοι απέδειξαν την αγάπη και αφοσίωσή τους στον Κύριο με το μαρτύριο τους.

Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Μαΐου 2016 στις 6 το απόγευμα ο Μητροπολίτης κ. Αλέξιος υποδέχθηκε και μετέφερε στον Ιερό Ναό ιερά Λείψανα, τα οποία εναπόθεσε σ’ ένα άγιο Δισκάριο, πάνω στην Αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια, ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός με την ψαλμωδία σχετικών με τα Εγκαίνια τροπαρίων και αντίστοιχων αγιογραφικών αναγνωσμάτων.

Το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου λίγο πριν το τέλος του Όρθρου ο Μητροπολίτης Νικαίς, ανάπεμψε γονατιστός στον σολέα τις δύο προκαθαρτικές ευχές των Εγκαινίων. Μόλις ολοκληρώθηκε η ακολουθία του Όρθρου εξήλθαμε άπαντες από τον Ναό. Ο Αρχιερεύς με ιερό δέος έφερε στο κεφάλι του τον ειδικό δίσκο με τα άγια Λείψανα σκεπασμένα με το ίδιο κάλυμμα που σκεπάζονται τα θεία Δώρα, ενώ προπορεύονταν οι ιερείς με το Ευαγγέλιο και ακολουθούσαν όλοι οι χριστιανοί.

Μετά την τριπλή περιφορά των λειψάνων γύρω από το ναό και το «Άρατε πύλας, οι άρχοντες υμών” ο Μητροπολίτης Νικαίας εισήλθε στο Ναό για να καθαγιάσει την Αγια Τράπεζα και να τελέσει την πρώτη Θεία Λειτουργία στο εγκαινιασμένο Θυσιαστήριο.

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: