Με μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα, η Κεφαλονιά γιόρτασε σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου τον πολιούχο της Άγιο Γεράσιμο. Για μία ακόμα χρονιά λαοθάλασσα προσκυνητών, από την Κεφαλονιά και από την υπόλοιπη Ελλάδα και χώρες της Ευρώπης, βρέθηκαν στα Ομαλά για να τιμήσουν τον Άγιο του νησιού και να προσκυνήσουν το σκήνωμά του.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, με καταγωγή από την Κεφαλονιά, συγχοροστατούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημητρίου , του σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, του Μητροπολίτης Αμαντίας, Ναθαναήλ, αλλά και πλήθους ιερέων από όλο το νησί.

Στον θείο λόγο που κήρυξε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γερασίμου, και μίλησε με θερμά λόγια στην ξεχωριστή αυτή ημέρα, εστιάζοντας στην αγάπη και στην ειρήνη μεταξύ των ανθρώπων.

Το παρών στην πανηγυρική θεία λειτουργία έδωσαν η βουλευτής του νησιού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νησων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης με αρκετά μέλη της Περιφερειακή και Δημοτικής Αρχής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό και Γιώργο Θωμά, οι Σπύρος Σαμούρης και Νίκος Σκλάβος από την ελάσσονα αντιπολίτευση, αλλά και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού. Το παρών έδωσε επίσης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και ο Κεφαλλονίτης βουλευτής της ΝΔ κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Ακολούθησε περιφορά του σκηνώματος του Αγίου, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Ληξουρίου, του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Αργοστολίου, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων «ο Βάλσαμος».

Πηγή: www.inkefalonia.gr

Οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Σακαλή

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: