Ελλάδα

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Παναγία στη Γουμένισσα

Με ξεχωριστή ευλάβεια, για ακόμη μια χρονιά, οι πιστοί από την εύρυτερη περιοχή του Κιλκίς κατέκλυσαν την ιστορική μονή της Παναγίας Γουμένισσας στο κέντρο της ομώνυμης κωμόπολης για να τιμήσουν την «Κυρία των Αγγέλων”.

Το απόγευμα, παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του οικείου μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της μητρόπολης, του Περιφεριάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα, του Βουλευτή Γεώργιου Γεωργαντά και των τοπικών αρχόντών.

Ακολούθως, στον προαύλειο χώρο της μονής, κλήρος και λαός έψαλλαν τα εγκώμια προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου. Του χορού των ιεροψαλτών προεξήρχε ο δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής της μητρόπολης Γουμενίσσης ιεροδιάκονος πατήρ Ραφαήλ Γκουρβέλος, πλαισιούμενος από νεαρούς μαθητές του.

Την τρίτη μέρα, στα μεθέορτα της μετάστασης της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην τοπική ἑορτή προσήλθαν συνεορταστές οι Μητροπολίτες Χαλκίδος Χρυσόστομος καί Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος. Στην ακολουθία έψαλλε ο Πρωτοψάλτης Ιωάννης Χασανίδης και η χορωδία του.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η περιφορά της εφεστίου και περίπυστης εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Γουμένισσας, με τα χάλκινα πάλι προπορευόμενα παιανίζοντας το “Αἱ γενεαί πᾶσαι”.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ι.Μ.ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΗΣ

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Σταγών: «Ο Τίμιος Σταυρός είναι αυτός που δίνει δύναμη σε κάθε χριστιανό»

Αναστάσιος Βόπης

Λαμπρός εορτασμός στην ιστορική μονή Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας

Αναστάσιος Βόπης

Τα Τρίκαλα υποδέχθηκαν τα Άχραντα Πάθη του Κυρίου

Αναστάσιος Βόπης

Πλήθος πιστών στα ονομαστήρια του μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητου

Αναστάσιος Βόπης

O εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σταγών Θεοκλήτου

Αναστάσιος Βόπης

Ενθρονίστηκε η νέα Ηγουμένη της Μονής Βυτουμά, Θεοκτίστη

Αναστάσιος Βόπης