Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Αναργύρων, στο ομώνυμο παρεκκλήσι του Νοσοκομείου της Λέρου.

Το Εσπέρας του Σαββάτου 31.10, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου π.Νικοδήμου Φωκά, του π.Γεωργίου Χατζηδάκη και του εφημερίου του Ιερού Ναϋδρίου πατρός Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ.

Κατά τον Εσπερινό προσήλθαν πολλοί πιστοί και νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο, οι οποίοι προσήλθαν μετ’ ευλαβείας, άναψαν το κεράκι τους και προσευχήθηκαν προ της θαυματουργού εικόνος των Αγίων.

Το πρωί της Κυριακής 1η Νοεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Μητροπολίτου, παρουσία πυκνού εκκλησιάσματος, ως και του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια.

Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε Αγιασμός και κατόπιν ο Μητροπολίτης μετά του Δημάρχου, επισκέφθηκε τις κλινικές και τους θαλάμους του νοσοκομείου και ευχήθηκε στους ασθενείς, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «καλό μήνα» και η χάρις των Αγίων να φρουρεί πάντας.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λέρου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: