Ενοριακά

Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου στην ομώνυμη ενορία των Αθηνών

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Με ένα δυναμικό λόγο προς τους εκατοντάδες πιστούς ενορίτες του Αγίου Ελευθερίου της οδού Αχαρνών, ο Επίσκοπος Θεσπιών σηματοδότητησε το νόημα της εορτής του κάθε τιμωμένου Αγίου.

Ο κ. Συμεών που προεξήρχε της πάνδημης λιτάνευσης της εικόνας του Αγίου Ελευθερίου, στον λόγο του είπε «χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Θεό, πρώτα γιατί γεννηθήκαμε ορθόδοξοι και έπειτα διότι χάρη στους ευλογημένους προγόνους μας παραμείναμε ορθόδοξοι ακομα και σε δύσκολα χρόνια δουλείας και σκλαβιάς. Τους οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη».

Συνέχισε λέγοντας πως «Δεν είμαστε λαός χωρίς ιστορία και η ιστορία είναι η δύναμή μας. Γι’ αυτό να είμαστε περήφανοι, όχι κομπλεξικοί, όχι εθνικιστές και φανατικοί, αλλά συνεπείς πατριώτες, αξιοπρεπείς, και να καυχιόμαστε που έχουμε τέτοιο πολιτισμό».

Τέλος ο κ. Συμεών ευχαρίστησε και αυτούς που δεν προσήλθαν στην πανήγυρη του Αγίου Ελευθερίου, ούτε προσκύνησαν καθόλου τον Άγιο και όπως είπε «και αυτούς η αγάπη του Θεού να τους ευλογεί».

Στην λιτάνευση συμμετείχαν ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθώς και άλλων Μητροπόλεων.

Συμμετείχαν επισης η μπάντα του πυροσβεστικού σώματος που πλαισίωσαν την εικόνα του Αγίου Ελευθεριου, καθώς και όλα τα σχολεία της περιοχής που με δυνατή παρουσία 50 παιδιών από κάθε σχολείο γέμισαν τους δρόμους της ενορίας.

Ο προϊστάμενος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την τιμητική του παρουσία στα πρώτα ΕΟΡΤΙΑ της ενορίας καθώς και όσους συνέβαλαν εμφανώς ή αφανώς στην προετοιμασία και την διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Όποιος αγαπά δεν αφήνει τις αδυναμίες του να μπουν εμπόδιο προς τον Χριστό»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Η υγεία βρίσκεται στην πραγματική αγάπη»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Ο Θεός αγάπησε την πόρνη ύπαρξη του καθενός μας»

Μαρκος Παπαγεωργίου

Ο Επίσκοπος Θεσπιών στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Χειροθεσία πρωτοπρεσβυτέρου στον Άγιο Δημήτριο Όπλων (BINTEO)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Εμείς τελικά ποιον Χριστό θέλουμε;»

Σπύρος Παπαγεωργίου