Σε ελληνικές ιστοσελίδες δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες ρεπορτάζ για μια “πρωτοφανή διαδήλωση κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Ελλαδικής Εκκλησίας λόγω Ουκρανίας”, που πραγματοποιήθηκε, τάχα, στην Μόσχα, έξω από το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας.

Η φωτογραφία που πλαισίωνε το θέμα ήταν η ακόλουθη.

Δεσπόζει ο ακραίος κληρικός Vsevolod Chaplin, με “πιστούς” δίπλα του. Τις εξτρεμιστικές θέσεις του συγκεκριμένου κληρικού είχαμε παρουσιάσει, για ιστορικούς λόγους, σε πρόσφατη ανάρτησή μας.

Η φωτογραφία αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Είναι από κάποια άλλη εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Δημοσιεύουμε εδώ τις φωτογραφίες δύο μόνο ιερέων “διαδηλωτών” του Vsevolod Chaplin και ενός ακόμη. Ποζάρουν με αυτοσχέδια πανώ ανά χείρας.

Η είδηση για την “διαδήλωση” προέκυψε, ουσιαστικά, από εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε στα ρωσικά ΜΜΕ, για πολλοστή φορά, ο Vsevolod Chaplin. Η Ελληνική Πρεσβεία στην Μόσχα πληροφορήθηκε την ανύπαρκτη διαδήλωση από τα ΜΜΕ. Και το προσωπικό της Πρεσβείας ακόμα απορεί για την έκταση που πήρε ένα μη γεγονός.

Φαίνεται, τελικά, πως ούτε ο “πιστός” ρωσικός λαός είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει την Εκκλησία του στην οδό της απωλείας…

Οι φωτογραφίες των δύο μοναχικών διαδηλωτών είναι από ρωσική πηγή.

ΠΗΓΗ: Φως Φαναρίου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info