Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν ανήμερα της μεγάλης δεσποτικής εορτής των Θεοφανείων στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαυρίου, ο Όρθρος, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου πλαισιούμενος από τους Ιερείς της Λαυρεωτικής.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των Θεοφανείων, καθώς και στο γεγονός της βαπτίσεως του Θεανθρώπου Χριστού. Παρά τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, οι Ιερείς και ο ευσεβής λαός πορεύθησαν εν πομπή προς τον λιμένα Λαυρίου για την τέλεση του Αγιασμού των υδάτων, ενώ παρευρέθησαν η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς.

Συγκινητική ήταν και η συμμετοχή πολλών νέων, οι οποίοι έσπευσαν να βουτήξουν στα παγωμένα νερά του λιμένος Λαυρίου, για να πιάσουν και να πάρουν την ευλογία του τιμίου Σταυρού. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, υγιή και φωτισμένα σε όλους.

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: