Ελλάδα

Με αρκετά…μηνύματα τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του κατά την ανακομιδή λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου.

Πολλοί ήταν οι αρχιερείς που έδωσαν το παρών για να τιμήσουν τον κ. Ιγνάτιο, πολλά όμως ήταν και τα μηνύματα που εστάλησαν προς κάθε κατεύθυνση.

Την αρχή έκανε ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος χοροστάτησε και κήρυξε κατά τον πανηγυρικό εσπερινό, λέγοντας για τον μητροπολίτη Ιγνάτιο ότι «είναι σημείο ενότητας μέσα στην Ιεραρχία, με λόγο στιβαρό, με επιχειρήματα, όταν υπερασπίζεται κανόνες και αρχές, με θέσεις ανδρός εκκλησιαστικού, που αγαπά την Εκκλησία».

Στην συνέχεια ο Μητροπολίτη Δημητριάδος απένειμε την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, σε έναν πολιό και σεβαστό Κληρικό της τοπικής Εκκλησίας, τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Ξυνογαλά, λέγοντας ότι «όταν έχουμε τέτοιους ιερείς, πώς να μην τους υπερασπιστούμε, πώς να μην σταθούμε αληθινοί πατέρες τους και αδελφοί, σε τούτες τις κρίσιμες ημέρες. Δεν υπερασπιζόμαστε συμφέροντα, ούτε την εξουσία μας. Υπερασπιζόμαστε την διακονία μας σ’ αυτόν τον λαό, γιατί ο κάθε παπάς είναι πατέρας και διάκονος του λαού, που τελεί τα ιερά Μυστήρια και διαφυλάττει την κοινωνική συνοχή….Όλη η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος είμαστε απέναντι σ’ εκείνους που επιχειρούν να εξουθενώσουν τους ιερείς μας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, για να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση σ’ αυτόν τον τόπο, που θέλει τον Ιερέα πατέρα και την Εκκλησία μάνα του λαού μας».

Τέλος, ο κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε προσωπικά όλους τους αρχιερείς για την τιμητική παρουσία τους και επεσήμανε ότι «ο Άγιος Ιγνάτιος είναι ο κατεξοχήν Επίσκοπος της ενότητας. Την δίδαξε, την έζησε, την έκανε πράξη ζωής με το μαρτύριό του», ενώ ζήτησε από τον λαό τις προσευχές του, για να φανεί αντάξιος του προστάτου Αγίου του, «για να διακονήσουμε την ενότητα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μια και η μόνη μας δύναμη είναι αυτή».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Τα πρώτα ονομαστήρια του προκαθημένου της Ουκρανίας

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ιλίου: «Το σημάδι του Σταυρού είναι αυτό που χαρακτηρίζει όσους βρίσκονται μέσα στο σώμα της Εκκλησίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ολόλαμπρη η Γιορτή Νεολαίας της Μητροπόλεως Ιλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Εκκλησία εναντίον Fake News: Προτάσεις για την αποκατάσταση της αλήθειας

Σοφία Καρεκλά

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον άγιο Αχίλλιο Λαρίσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η πανήγυρη της Αγίας Γλυκερίας στην Μητρόπολη Ιλίου

Σπύρος Παπαγεωργίου