Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:20

Με αγρυπνία γιόρτασε τα ονομαστήριά του ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την καθιερωμένη πλέον αγρυπνία γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Πλήθος ιερέων και πιστών τίμησαν με την παρουσία τους και γέμισαν με τις ευχές τους τον αγαπητό Επίσκοπο της Αθήνας στον ναό του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μπορεί να μην ήταν στον Άγιο Φανούριο σωματικά, αλλά πνευματικά ήταν σίγουρα, όπως και το δώρο του ήταν στα άμφια του Επισκόπου, αφού στο πίσω μέρος του επιγονατίου βρισκόταν η υπογραφή του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Κουλουριώτης, μιλώντας, όπως πάντα, εύστοχα για την μνήμη του Αγίου Συμεών.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος καθώς επίσης η Γερόντισσα Στυλιανή μαζί με μοναχές από την Μονή Παντοκράτορος (Ταω) Πεντέλης.

Στο τέλος ο εορτάζων Επίσκοπος Θεσπιών ευχαρίστησε κυριολεκτικά τους πάντες για την παρουσία τους, ενώ ευχήθηκε να είναι και τα δικά τους χρόνια πολλά και γεμάτα ευχές από τον Άγιο Συμεών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ