Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 15:31

Με άριστα η μεταπτυχιακή διατριβή του Επισκόπου Στοβίων στο ΑΠΘ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Tην μεταπτυχιακή του διατριβή, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών “Θεολογία & Πολιτισμός”, με γνωστικό αντικείμενο: δογματική και φιλοσοφία στην ορθόδοξη παράδοση παρουσίασε ο Επίσκοπος Στοβίων Δαυίδ.

Ο κ. Δαυίδ είναι τοποτηρητής της μητροπόλεως Στρωμνίτσης και Αρχιγραμματέας της Ι.Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και μεταπτυχιακός φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το θέμα της διατριβής του “Τέχνη και αποκάλυψη”, (με ορισμένες απόψεις για την τέχνη και το ορθόδοξο δόγμα στην περίοδο μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο).

Τα μέλη της εξεταστικής Επιτροπής ήταν ο καθηγητής Δογματικής Θεολογίας κ. Σταμούλης Χρυσόστομος, ο και επιβλέπων, ο καθηγητής Θεολογίας κ. Τσομπανίδης Στυλιανός και ο καθηγητής Κοινωνιολογίας κ. Τσιρώνης Χρήστος.

Επίσημοι καλεσμένοι παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ.Ιωάννης και ο καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ Αιμίλιος Μαυρουδής.

Οι εξετάζοντες καθηγητές, που μελέτησαν την πολυσέλιδη διατριβή του κ. Δαυίδ, έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι από τις ντοκουμενταρισμένες τοποθετήσεις του σε όλα τα επί μέρους θέματα και την βαθμολόγησαν με άριστα.

Όλοι οι καθηγητές συνεχάρησαν τον Επίσκοπο Στoβίων για τα άπταιστα Ελληνικά, τόσο στην γραφή όσο και στην προφορά του λόγου.

Ευχαριστώντας ο κ.Δαυίδ είπε ότι έχει Ελληνορθόδοξες ρίζες και αισθάνεται Ρωμιός, καθ’ όσον οι πρόγονοί του εγκαταστάθηκαν τον 7ο αιώνα στα νότια Βαλκάνια, όπου ήταν Βυζαντινή επαρχία, εν αντιθέσει με τους λοιπούς Σλάβους, που πήγαν βορειότερα, πέραν της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

του Θωμά Αναστασιάδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ