(Φωτ.: halkidikinews.gr)

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στα Μουδανιά της Μικράς Ασίας αναμένεται να λειτουργήσει ξανά στις 29 Απριλίου 2018. Μετά από ενέργειες του δήμου Νέας Προποντίδας, θα ακουστούν ξανά ψαλμωδίες στον ιστορικό ναό μετά από 96 χρόνια, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ. Ελπιδοφόρου.

Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, θα καθαγιαστεί ο χώρος, καθώς ο ναός χρησιμοποιείται σήμερα ως πολιτιστικό κέντρο, και θα εκπληρωθεί ένα χρέος στη μνήμη των προγόνων.

Τα τελευταία χρόνια, το Οικουμενικό Πατριαρχείο έσωσε δύο βυζαντινές εκκλησίες στην περιοχή της Προύσας προχωρώντας στην αγορά τους από ιδιώτες. Ο μητροπολίτης Προύσας παρέλαβε τον Οκτώβριο του 2016 τα κλειδιά του Ιερού Ναού των Ταξιαρχών στο χωριό Συγή, κοντά στα Μουδανιά, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 περιήλθε στην κατοχή της μητρόπολης και η εκκλησία της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη γειτονική Τρίγλια!

Ο δήμος Νέας Προποντίδας, σε συνεργασία με την ενορία των Νέων Μουδανιών και τον εφημέριο πατέρα Αθανάσιο Ραμανδάνη, αλλά και τους συλλόγους Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Ν. Μουδανιών «Η Βιθυνία», Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος», Σύλλογο Μικρασιατών Νέων Μουδανιών «Η Αγία Θεοδοσία», Σύλλογο Νέων Μουδανιών «Απάμεια», Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών «Πλεύση», διοργανώνει εκδρομή-προσκύνημα στα Μουδανιά για την εκ νέου λειτουργία του ναού του Αγίου Γεωργίου.

ΠΗΓΗ: halkidikinews.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: