Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 | 7:47

Μεσσηνίας: “Όταν η ελευθερία γίνεται ατομικό γεγονός, εκφυλίζεται και αλλοιώνεται”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ «Το Άγιο Πνεύμα είναι εκείνο που καθοδηγεί την εκκλησία σε κάθε χρονική στιγμή εκπληρώνοντας και φανερώνοντας το μήνυμα του ευαγγελίου στον κάθε άνθρωπο», τόνισε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος από τον πανηγυρίζοντα καθεδρικό ιερό ναό της Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα.

Ο κ. Χρυσόστομος που προεξήρχε της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της ιεράς λιτανείας με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο και Καισαριανής κ. Δανιήλ, ερμηνεύοντας στο κήρυγμά του το μήνυμα της σημερινής ημέρας, υπογράμμισε πως «η παρουσία του Αγίου Πνεύματος δεν είναι μόνο μια παρουσία καθοδηγητική ή συγκρότησης της εκκλησίας μέσα στον κόσμο, αλλά αποτελεί και την σφραγίδα με την οποία η εκκλησία χρίει και σφραγίζει τα μέλη της, ώστε να γίνονται φορείς της χάριτος του Αγίου Πνεύματος».

Σε άλλο σημείο ο ιεράρχης της Μεσσηνίας αναφέρθηκε στην ελευθερία που δίνει το Άγιο Πνεύμα στον άνθρωπο, λέγοντας πως «η ελευθερία αυτήν δεν έχει να κάνει με μια αντίληψη κοινωνικής η κοινωνιολογικής ελευθερίας. Δεν μπορεί να είναι ένα γεγονός ατομικό και προσωπικό στον άνθρωπο, αλλά να έχει την αναφορά της στον συνάνθρωπο», ενώ πρόσθεσε πως «αν περιορίζεται στην ικανοποίηση των προσωπικών μας επιδιώξεων τότε εκφυλίζεται, αλλοιώνεται και γίνεται ασυδοσία».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος επεσήμανε πως «ο καρπός του Αγίου Πνεύματος έχει να κάνει με την αγάπη, την χαρά, την ειρήνη, την μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθότητα, την εγκράτεια και την πίστη και όχι με τα στοιχεία εκείνα που στηρίζουν απλά τον ατομισμό μας».

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Τριάδος στους δρόμους πέριξ του ναού υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας που απέδιδε τιμές και με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Τέλος ο κ. Δανιήλ ευχαρίστησε θερμά τους δυο ιεράρχες που κόσμησαν με την παρουσία τους την ιερά πανήγυρη της τοπικής εκκλησιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ