Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 3:25

Μεσσηνίας: “Υποχρέωση της Ιεραρχίας να κατοχυρώσει το δικαίωμα μισθοδοσίας των κληρικών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ιεράρχία για να στηρίξει και να κατοχυρώσει το δικαίωμα της μισθοδοσίας των κληρικών, έστειλε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

“Είναι υποχρέωση της Ιεραρχίας της Ελλάδος, όχι μόνο να συντηρήσει, αλλά και να κατοχυρώσει το δικαίωμα της μισθοδοσίας των κληρικών, εάν πραγματικά πιστεύει ότι όχι μόνο βοηθούν, αλλά συντελούν στο έργο της Εκκλησίας και ότι είναι παράγοντες ουσιαστικοί στο έργο της διακονίας της”.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος ακόμα και την ημέρα των ονομαστηρίων του εξέφρασε την στήριξή του στους κληρικούς αλλά και τη διαφωνία του στο κοινό ανακοινωθέν Αρχιεπισκόπου Αθηνών – πρωθυπουργού.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Τίποτα δεν μπορεί να κάνει ο επίσκοπος, αν δεν έχει τα χέρια του, που είναι οι κληρικοί της Μητροπόλεως. Οι κληρικοί είναι υποχρεωτικοί για τη λειτουργία της Εκκλησίας, όχι μόνο επειδή συμπαραστέκονται, όχι μόνο επειδή είναι στα χέρια τους, όχι μόνο επειδή είναι οι παράγοντες που πραγματοποιούν το έργο της διακονίας, αλλά κυρίως γιατί αποτελούν ένα από τα δομικά στοιχεία της Εκκλησίας μέσα στον κόσμο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει οι επίσκοποι να αγωνιστούν ώστε να διατηρηθεί η αξιοπρεπής διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους».

Ο κ. Χρυσόστομος που συμπλήρωσε 11ετή παρουσίας στη Μητρόπολη Μεσσηνίας, είπε κλείνοντας ότι “οι επίσκοποι δεν έχουν δικαίωμα να θυσιάσουν αυτό το δικαίωμα που οι κληρικοί της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν κατακτήσει μέσα από έναν αγώνα που ξεκίνησε το 1945”.

Στο αρχιερατικό συλλειτουργο συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Άρτης κ. Καλλίνικος, Κηφισίας κ. Κύριλλος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος και Σταγών κ. Θεόκλητος. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ