Ελλάδα

Μεσσηνίας: «Η «μακεδονική Εκκλησία» είναι ο δούρειος ίππος του σκοπιανού αλυτρωτισμού»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Σκληρούς χαρακτηρισμούς περι «ψευδομακεδονικής Εκκλησίας» και «Δούρειο Ίππο του σκοπιανού αλυτρωτισμού» χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Σήμερα» και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στο αίτημα των αυτοαποκαλουμένων «μακεδονοφώνων» της Ελλάδος για αναγνώριση της γλώσσας τους καθώς και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο ιδίωμα της λεγομένης «μακεδονικής» γλώσσας και ιδιαιτέρως στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή της Βορείου Ελλάδος.

Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος τόνισε ότι «ο δούρειος ίππος αυτού του σκοπιανού αλυτρωτισμού είναι το εκκλησιαστικό μόρφωμα που υπάρχει στα Σκόπια, η λεγόμενη «μακεδονική Εκκλησία» που λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός που θέλει να επιβάλλει όχι μόνο την αντικανονικότητά της στο χώρο της ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά να ικανοποιήσει όλα εκείνα τα αιτήματα τα οποία υποκρύπτονται κάτω ή πίσω από την καθιέρωση της μακεδονικής γλώσσας».

Επισήμανε, ακόμη, πως «είναι μια Εκκλησία που θα δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών αλλά και των γειτονικών κρατών», προσθέτοντας ότι έχουν αποθρασυνθεί καθώς έχουν ανθρώπους που τους στηρίζουν για να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους.

Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε, τέλος, την αισιοδοξία του ότι «το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα ενεργήσει ανάλογα ώστε να μην ικανοποιηθεί το αίτημα των λεγόμενων μακεδονοφώνων».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Μεσσηνίας σε Γαβρόγλου: «Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να αμφισβητεί εργασιακά κεκτημένα μιας ομάδος πολιτών;»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας στο πλευρό των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες

Αναδημοσίευση

Μεσσηνίας: Παρατηρήσεις και προβληματισμοί στο «Σχέδιο υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας – Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Μεσσηνίας: Μπορεί να διεκδικήσει Μητρόπολη Τιτουλάριος Μητροπολίτης ή Επίσκοπος;

Η μετάφραση της Παλαιάς Διαθήκης. Πρόκληση ή αναγκαιότητα;

Σοφία Καρεκλά

Μεσσηνίας: «Είναι πράξη θυσίας και προσφοράς να αγωνίζεται κανείς για τα δίκαια των άλλων»

Σπύρος Παπαγεωργίου