Την θέση του πως “Η Εκκλησία να μη συμβάλει στο διχασμό” πάρουσίασε και πάλι ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Epsilon tv, “Ξυπνάμε μαζί” και στον Σπύρο Χαριτάτο.

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής ρώτησε τον κ. Χρυσόστομο για τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα και για την στάση που έχει η Εκκλησία σε εθνικά, ενώ μετέφερε τις αγωνίες των τηλεθεατών όπως το Μακεδονικό ζήτημα αλλά και την στάση που τηρεί η Εκκλησία για τους δυο στρατιωτικούς που κρατούνται αιχμάλωτοι από τις τουρκικές αρχές.

Ο Μητροπολίτης της Πελοποννήσου για πολλαπλή φορά σημείωσε ότι “η Εκκλησία δεν μπορεί να εμπλέκεται σε διπλωματική διαδικασία ούτε να πάρει όπλα”.

Στην ουσιαστική συζήτηση ο κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε ξανά τις θέσεις που έχει η Εκκλησία και η Ιερά Σύνοδος διαφωνώντας με ιεράρχες που παρέβησαν την στάση της Εκκλησίας.

Ακολουθεί το απόσπασμα της εκπομπής:

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Σπύρο Χαριτάτο και το #XipnameMazi

"Η εκκλησία δεν μπορεί να εμπλακεί σε διπλωματική διαδικασία ούτε να πάρει τα όπλα""Δικαιώθηκα. Η εκκλησία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε συλλατηρήρια"Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος στον Σπύρο Χαριτάτο και το #XipnameMazi

Gepostet von Ξυπνάμε μαζί am Dienstag, 20. März 2018

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: