Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 12:59

Μεσσηνίας: “Δεν μπορούμε κάθε φορά που εκφράζει μια αντίθετη άποψη η Εκκλησία, να κολλάμε την ρετσινιά του φασίστα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ορθό εκκλησιαστικό λόγο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ “Σήμερα” όπου αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο κ. Χρυσόστομος αναφερόμενος στην ταύτιση της ηγεσίας της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, όπως χαρακτήρισε η Κυβέρνηση, εξέφρασε την απορία “ότι και το συγκυβερνών κόμμα εξέφρασε τις παράλληλες απόψεις περί της χρήσεως του ονόματος “Μακεδονία” για αυτό το κράτος των Σκοπίων, αλλά δεν τόλμησαν τα κυβερνητικά στελέχη να χαρακτηρίσουν με τον ίδιο τρόπο το συγκυβερνών κόμμα».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε πως «Δεν μπορούμε κάθε φορά που εκφράζεται μία αντίθετη άποψη, κυρίως από την Εκκλησία, να κολλάμε την ρετσινιά ότι είναι χρυσαυγίτες, είναι φασίστες. Στον τόπο αυτό υπάρχει ελευθερία. Ο κάθε θεσμός και προπαντός η Εκκλησία έχει δικαίωμα να εκφράζει την αγωνία του ποιμνίου της. Θα ήταν φασισμός εάν η Εκκλησία προσπαθούσε να επιβάλλει ένα συγκεκριμένο όνομα».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου για το αν θα δεχθεί η Εκκλησία να την φιμώσουν ο δυναμικός Ιεράρχης της Μεσσηνίας είπε πως “Η Εκκλησία ομιλεί, αλλά δεν ομιλεί a la carte όπως θεωρούν κάποιοι ότι πρέπει να ομιλεί. Όπως έχει λόγο για όλα τα κοινωνικά θέματα, και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο όταν καλείται να αντικαταστήσει το κράτος πρόνοιας που λείπει σήμερα, να αναγνωρίζεται αυτός ο θεσμικός ρόλος, αλλά όταν εκφράζει την αγωνία του ποιμνίου της να της λέμε ότι είναι χρυσαυγίτικες απόψεις και ο φασιστικός ο τρόπος που ομιλεί”.

Ερωτηθείς για πολιτική παρέμβαση της Εκκλησίας ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση. Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου δεν έκανε καμία αναφορά σε πολιτικά θέματα, δεν υπέδειξε κανένα όνομα, δεν υπέδειξε καμία μεθοδολογία διπλωματική που θα πρέπει να ακολουθηθεί για μια λύση αποδεκτή ή μη».

Τέλος έβαλε τέλος στα σενάρια περί συλλαλητηρίων και τόνισε ότι σε ενδεχόμενο ονομασίας με το όνομα “Μακεδονία” είπε πως “με υποθέσεις η Εκκλησία δεν προγραμματίζει το επόμενο βήμα της”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ