Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 | 17:58

Μεσογαίας: “Τα ιερά λείψανα είναι η μεγαλύτερη περιουσία της Εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ολοκληρώθηκε η παραμονή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μυρών της Λυκίας, από την Ι.Μ. του Αγίου Νικολάου Άνδρου στην Ραφήνα.


Πλήθος κόσμου κατέκλυσε σήμερα τον Ι.Ν. της Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα, όπου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου, πλαισιωμένου από τον Καθηγούμενο της Ι.Μ. Αγίου Νικολάου Άνδρου κ. Δωρόθεο Θέμελη, τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Ιερόθεο Καλογερόπουλο και ιερείς της Μονής και της Μητροπόλεως.

Στο Ναό τέθηκε σε προσκύνηση απότμημα Τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μυρών από την Ι.Μ. του Αγίου Νικολάου Άνδρου, όπου φυλάσσονται.

Στον σύντομο λόγο του ο κ. Νικόλαος, τόνισε τη σημασία των ιερών λειψάνων γενικότερα, λέγοντας ότι “δεν ονομάζονται κόκαλα, ούτε οστά, αλλά Άγια λείψανα. Έτσι αποδίδεται σε αυτά η ύψιστη τιμή. Είναι η μεγαλύτερη περιουσία της Εκκλησίας, καθώς όπου φυλάσσονται σε Ναούς ή Μονές, τα διαφυλάσσουν οι μοναχοί περισσότερο και από χειρόγραφα κείμενα. Τους αποδίδεται επίσης ο όρος “χαριτόβρυτα”, γιατί θυμίζουν περισσότερο ζωή, παρά θάνατο. Η Εκκλησία τα τίμησε και τα τιμάει, καθώς διέκρινε σημεία της χάρητος πάνω στο υπόλειμμα του σώματος”.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας και προσωπικά την διευθύνουσα σύμβουλο κα Αδαμοπούλου Κατερίνα, για την πρωτοβουλία της να έλθουν τα λείψανα στο Ναό, όπως και τον δήμαρχο Ραφήνας κ. Μπουρνού Ευάγγελο.

Ο Καθηγούμενος της Μονής π. Δωρόθεος, εμφανώς συγκινημένος από την υποδοχή που έλαβαν τα λείψανα στην πόλη της Ραφήνας, επεσήμανε πως “η μεγαλύτερη αρετή στη ζωή είναι η ταπείνωση. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να αποτύχει πνευματικά. Ότι και αν κατορθώνουμε στη ζωή, γίνεται με τη βοήθεια του Θεού. Αύτη ήταν και η μεγαλύτερη αρετή του Αγίου Νικολάου, η οποία και τον κατάστησε Πανάγιο, μετά τον Χριστό και την Παναγία.

Τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Νικολάου αναχώρησαν το βράδυ με προορισμό το νησί της Άνδρου και την ομώνυμη ιερά μονή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ